Back to the top
Wandelen in het bos langs de Ourthe

Wandelen

Wandelaar verdwijnt in de mist

De eenvoud van wandelen

In 2017 deed ik mijn eerste huttentocht in de Franse Alpen. Ik had voordien nog nooit gekampeerd (of ja toch keer in de tuin van mijn ouders), ik wist niet hoe of wat ik moest meenemen in mijn trekrugzak (jup, ik had toen een extra valies mee op de bus voor de zekerheid), en ik wist niet dat er hutten bestonden in de bergen waar je kon logeren om te trekken door de ongerepte natuur. Een ware ontdekking dus!

Die eenvoud van een trektocht met slechts een rugzak op de schouders is iets waar ik enorm van kan genieten. Het is voor mij ook een manier om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

Ik dacht dat het in België nooit even avontuurlijk kon zijn als een huttentocht in de Alpen, maar toch! Het is iets uitdagender om de mooie paden te vinden die je belonende uitzichten geven, maar ondertussen weten we ook wel dat het niet gaat om de eindbestemming, maar eerder om het avontuur ernaartoe. Met deze ingesteldheid en wat creativiteit is België even avontuurlijk als een trektocht op 2000 m hoogte. Grote routepaden (GR), wandelknooppunten of lokale wandelpaden geven heel veel mogelijkheden voor meerdaagse trektochten met de rugzak!

De Ourthe vallei, de Semois of de wel gekende Hoge Venen zijn maar een paar voorbeelden waar je kan genieten van avontuurlijke wandeltochten, maar de kans is groot dat de GR die voorbij je huisdeur loopt even avontuurlijk is om te bewandelen!

Bospad met wandelaar

Dagwandeling door “de vlindervallei” in de Oostkantons

Heuvelland landschap

Dagwandeling door het West-Vlaamse Heuvelland

Granolerepen

Recept: granolarepen boordevol energie

Mist over de vallei van de Lesse

Mysterieuze wandeling aan de Lesse, Belgische Ardennen

Groepsfoto

Story of my life: backpacken door de Hoge Venen

Man stapt alleen door besneeuwd landschap

Winterwandeling door de Hoge Venen, Belgische Ardennen

Wandelen in het bos langs de Ourthe

Tweedaagse trektocht langs de Ourthe, Belgische Ardennen

Backpacker beklimt een ladder

Tweedaagse door de Semoisvallei, Belgische Ardennen

Jonathan Meurrens - weekendadventures.be

Jonathan, 29 jaar

Ik zie mijn omgeving als een speeltuin die vraagt om verkend te worden; te voet, met de zeilboot, de kayak, of met de fiets, ...  als het maar de kleine avonturier in mij opwekt. Avontuur hoeft niet ver van huis te zijn, je kan slapen in je tent op een paar kilometer van je voordeur en ook opstaan met die avontuurlijke kriebels! Weekendadventures.be verzamelt dit soort microadventures die jou kunnen inspireren voor een volgende expeditie in de achtertuin!

© weekendadventures.be