Of ik nu op avontuur trek of een dag achter mijn bureau zit, is mijn ontbijt met homemade granola een dagelijks ritueel geworden. Gecombineerd met een warme koffie is dit de startschot van elk avontuur, groot of klein! Het is snel gemaakt, gezond en gemakkelijk mee te nemen, waar ik ook naartoe ga. Daarbovenop kan ik het combineren met verschillende fruitsoorten of andere extra’s die ik onderweg tegenkom. Iedere dag genieten!

Deze keer deel ik geen avontuurlijk verhaal met jullie, maar het recept van mijn ‘Granola Aventura’, een energiebommetje bestaande uit een goede portie vers gemaakte granola gecombineerd met banaan en chocoladeschilfers.

Man ontbijt in het wild

De ingrediënten

Met volgende hoeveelheden maak je een portie goed voor een 5-tal dagen ontbijt per persoon:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram notenmix (walnoten, cashewnoten, amandelnoten en hazelnoten)
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram pompoenpitten
  • Banaan voor een goede portie koolhydraten
  • Chocolade -of kokosschilfers voor een exotische toets
  • 8 eetlepels zonnebloemolie 
  • 6 eetlepels honing voor extra zoetigheid

Aan de slag

  • Hak de notenmix grof (een vijzel kan hier van pas komen)
  • Meng alle noten, pitten en havermout samen
  • Voeg de zonnebloemolie toe en roer er de 8 eetlepels honing bij
  • Verdeel de granola over de bakplaat (liefst met bakpapier)
  • Zet het 20 min in de oven aan 180 °C. Na 10 minuten meng ik er eens doen om zeker te zijn dat de honing goed verdeeld is

Klaar! Laat de granola nu even afkoelen… In tussentijd kan je jezelf opwarmen voor jouw volgende avontuur. 😉 Laat het smaken!

Voeding