Back to the top
Landschap met fietser aan de horizon

Fietsen

Fietser op een brug

Avonturen met de tweewieler

Het begon allemaal met een fietstocht van Brussel tot De Panne. Deze ‘kleine’ fietstocht van 200 km tot onze Belgische kust heeft mij doen verlangen naar meer. Een half jaar later reed ik dan maar van Brussel tot Turijn, goed voor een onvergetelijk avontuur van een maand met 1400 km op te teller.

Ik ben verliefd gevallen op het fietsen, bikepacking, bike touring en noem maar op … Het is mijn favoriete manier van reizen en het is tevens ook mijn vrijheid in het dagdagelijks leven aangezien ik zelf geen auto heb.

Grote avonturen beginnen dus klein, en het hoeft niet altijd dé grote fietstocht te zijn met een verre bestemming om ervan te genieten. Amsterdam – Brugge, Brussel – De Panne, of Brussel – Luxemburg, allemaal fietstochten niet ver van huis die ik graag met je deel. Haal er je inspiratie uit en maak er je eigen avontuur van!

Kaart met een 300km route die Belgïe tekent

Little Belgium, 300km Strava art challenge

Houten cocon in het midden van het bos

Bikepacking weekend naar Ardense Condroz

Fietser fiets langs de kustlijn in Breskens

Driedaagse fietstocht van Amsterdam tot Brugge

Tents with bikes next to river

4-daagse bikepacking trip via EuroVelo 5

Het Veerse Meer rond met de fiets, Zeeland

Mountainbiking in het Zoniënwoud

Een zondagnamiddag mountainbiken in het Zoniënwoud

Twee fietsen in een stalling

Met de fiets van Brussel tot De Panne

Jonathan Meurrens - weekendadventures.be

Jonathan, 30 jaar

Avontuur... is het te voet, met de zeilboot, de kayak, of met de fiets? In de velden, het bos, op het water of in de bergen?  Als het maar de kleine avonturier in mij opwekt... Voor mij hoeft dit niet ver van huis te zijn, ik kan in mijn achtertuin kamperen en opstaan met diezelfde avontuurlijke kriebels! Het zijn zo'n microadventures die ik via deze blog probeer te verzamelen en met jullie te delen. Laat je inspireren, deel het verder, of probeer iets helemaal anders uit... it's up to you! Veel leesplezier!

© weekendadventures.be