300 km fietsen in de vorm van België, een challenge die Sebastien Nolens (Belgische ultradistance fietser) organiseerde voor onze nationale feestdag. De route brengt je met de fiets door gevarieerde landschappen van onze “plat pays”. Een mooi alternatief om de onafhankelijkheid van België te vieren terwijl het Coronavirus nog de vrije loop heeft. Redelijk impulsief schreef ik mij in voor deze ambitieuze fietstocht. Een mooie gelegenheid om mijn grenzen te verleggen en Belgïe op een andere manier te ontdekken.

Om 6u30 ’s morgens vertrek ik vanuit de eerste checkpoint in Tour & Taxis. 17u later, na véél ups en downs, 3000 hoogtemeters en 5000 verbruikte kcal, kom ik terug aan het startpunt met een tekening van Belgïe op mijn fiets GPS:

Bij deze is mijn eerste ultradistance fietstocht een feit. Ik breek hiermee ook mijn persoonlijk record van 218km van Brussel tot Utrecht. Het was een serieuze uitdaging zowel op fysiek als mentaal vlak, maar dit zijn de challenges die mij gelukkig maken en waarmee ik mezelf leer kennen. Hier volgen een paar indrukken van de ‘Little Belgium’ challenge.

Fietsen