Om te sporten zoek ik graag wat groen op om verse lucht te scheppen. Op 10km van het centrum van Brussel bevinden we ons in het Zoniënwoud met talloze paden, goed voor fijne wandelingen, fietstochten en mountainbiken. Ik en mijn vriendin willen al een tijdje gaan fietsen, en deze vrije zondagnamiddag leek ons ideaal om op pad te gaan. Het kasteel van Terhulpen leek ons een mooi doel om onze zondagnamiddag in te vullen met een sportieve fietstocht. Heen -en terug zou de tour uitkomen op een tocht van 30km.

We gebruiken Komoot om de route te plannen. We duiden ‘mountain bike’  aan als type activiteit, en geven het kasteel van Terhulpen in als eindbestemming. Komoot maakt nu een berekening en stelt zelf een route voor. Hier volgt de route die we voorgesteld kregen:

De route start aan de parking van het Rood Klooster. Je geraakt er gemakkelijk je auto kwijt om een dag door te brengen in het Zoniënwoud.

De route bevat grotendeels grindwegen.  Het pad is zeker toegankelijk met een hybride fiets (combinatie van mountain bike en stadsfiets). Bepaalde delen van de route zijn meer geschikt voor een mountainbike. Een klein deel naast de spoorweg is een technisch pad weggelegd voor mountainbikers. Ideaal voor een initiatie, maar ook fijn voor gevorderden om er aan volle snelheid door te slalommen. Met een hybride fiets lukt dat ook, maar zal de rit iets minder comfortabel maken. Het is een zeer hobbelige aarde weg die ook wel glad kan zijn i.f.v de weersomstandigheden.

Na 15km kom je uit aan het kasteel van Terhulpen waar je tot rust kunt komen met een prachtig zicht op het domein van Solvay.

Kasteel TerhulpenDe terugweg brengt je via een alternatieve route terug richting Brussel. Je passeert een paar mooie vijvers onderweg; de Ganzepootvijver, de vijvers van Bosvoorde en Klabotsvijvers aan het Rood Klooster.

Fietser in het ZoniënwoudHet is een kort en krachtige tocht met een paar avontuurlijke paadjes. Zeker aan te raden voor fietsliefhebbers die een namiddag willen genieten van een mooi stuk Brusselse natuur! Fiets ze goed!

Fietsen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *