De lente is in aantocht en we kunnen terug genieten van de bloeiende natuur met vrienden en familie. In de plaats van een pint te gaan drinken met mijn kameraad Dennis, spreken we voor de verandering af voor een avontuurlijk uitje in de buurt. De Dijle zal vandaag onze gids zijn. Zes kilometer lang volgen we zijn kronkels stroomafwaarts van Korbeek-Dijle tot Heverlee.

Laat je gidsen en geniet

We huren een kano bij Dijle Floats. Vanuit de oevers van de Dijle, net buiten het dorp Korbeek-Dijle, springen we een duo-kano in. Met veiligheidsvesten, peddels en een waterdichte ton zijn we snel vertrokken en laten ons meeslepen door de meanderende Dijle. De rustige stroming maakt het sturen eenvoudig en laat ons toe om te genieten van de mooie lentedag en de bloeiende natuur rondom ons.

Over de helft van de afdaling varen we via een tunnel de E40 onder. Niet veel later komen we via een dam in een groot waterbassin terecht. Een mooi stukje natuur waar de fauna en flora stilaan overgaan naar de bebouwde omgeving van de stad. We naderen dan ook het einde van onze korte maar fijne kanotocht op de Dijle. Net voor Leuven, in Heverlee, stappen we uit en keren we stroomopwaarts terug naar het startpunt met een wandeling van zes kilometer parallel aan de Dijle. Een fijn wandeltochtje om de benen even te strekken na het anderhalfuur kanovaren.

Zoek je een kort, eenvoudig en goedkoop uitje in de natuur met vrienden en familie? Dan is de afvaart van de Dijle zeker een aanrader. Laat je gidsen en geniet!

Watersport